Informatie voor ouders

De weg van het FloorPlay traject
Bij FloorPlay Coaching ziet het traject er als volgt uit: De aanmelding – het onderzoek – de coaching – de nazorg

Het aanmeldingstraject

Ik informeer u graag over wat FloorPlay inhoud en wat u bij mij kan verwachten. Het aanmeldingstraject is gratis en vrijblijvend als u in een van de gemeentes woont waar ik een samenwerkingsverband mee heb:

Ede, Barneveld, Veenendaal, Rhenen, Renswoude, Nijkerk, Ederveen, Scherpenzeel;

Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst, Zutphen;

Arnhem, Doesburg, Lingewaard, Duiven, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rijnwaarden, Rozendaal, Wageningen, Westervoort, Zevenaar.

BIJ U THUIS

Dit traject en alle hierop volgende trajecten vinden plaats bij u thuis. De thuissituatie is voor uw kind het meest vertrouwd, en dat maakt het mogelijk om een juiste indruk te kunnen krijgen van uw kind.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie?

MELDT U ZICH DAN HIER AAN!

Wachttijden?

FloorPlay Coaching heeft geen wachttijden.

Met u samen zal ik tijdens het aanmeldingstraject kijken of er voor uw hulpvraag een verwijzing afgegeven kan worden door een bevoegd zorgverlener of organisatie. Door de gemeente wordt er als volgt een beschikking afgegeven. Wanneer u met mij verder gaat, maken ik een afspraak om dieper op uw hulpvraag in te gaan.

Het onderzoekstraject

Bij u thuis kijk ik samen naar het gedrag van uw kind. Hoe speelt uw kind, welke spelmateriaal vindt hij of zij interessant en hoe gedraagt en beweegt uw kind zich in de ruimte. Dit zijn belangrijke aanknopingspunten voor de keuzes die ik bij het traject maak. Bij de intake worden er vaak videobeelden gemaakt, die we samen zullen bekijken en analyseren.

Het coachingstraject

Het FloorPlay coachingtrajectIn dit document kunt u lezen hoe de werkwijze is. Wanneer alles duidelijk is en gegevens verzameld zijn kan het coachingstraject starten. Per consult zal er een video gemaakt worden, terwijl uw kind speelt. Tijdens het spelen krijgt u praktische tips hoe u goed kunt aansluiten bij uw kind, maar ook krijgt u praktische tips hoe u uw kind verder kunt helpen in de sociaal emotionele ontwikkeling. Na elke bezoek krijgt u een digitale kopie van de video en wordt deze geplaatst in een ShareFile map, waar u alleen toegang toe hebt. Na afloop van het bezoek krijgt u onmiddellijk tips en suggesties om met uw te spelen. Het videoverslag volgt daarop binnen 2 weken.
Het volledige traject kunt u hier inzien.

Het nazorgtraject

Is de behandeling succesvol? Dan kan deze worden afgesloten. Het is goed om alles wat u geleerd heeft thuis te laten stabiliseren. Na een half jaar bied ik nog de mogelijkheid van een nazorgtraject aan. Dit houdt in dat we, als u daar behoefte aan hebt, nogmaals een afspraak met u en uw kind maken. Soms zit uw dan in een nieuwe fase en is een (kortdurende) coaching traject wenselijk.