Aanmelding en traject

9273404446_ef0035b96b_h
Bij FloorPlay Coaching ziet het traject er als volgt uit: De aanmelding – het onderzoek – de coaching – de nazorg

Het aanmeldingstraject

Wij informeren u graag over wat FloorPlay inhoud en wat u bij ons kunt verwachten. Het aanmeldingstraject is gratis en vrijblijvend als u in een van de gemeentes woont waar we een samenwerkingsverband mee hebben:

Ede, Barneveld, Veenendaal, Rhenen, Renswoude, Nijkerk, Ederveen, Scherpenzeel;

Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst, Zutphen;

Arnhem, Doesburg, Lingewaard, Duiven, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rijnwaarden, Rozendaal, Wageningen, Westervoort, Zevenaar.

Dit traject en alle hierop volgende trajecten vinden plaats bij u thuis. De thuissituatie is voor uw kind het meest vertrouwd, en dat maakt het mogelijk om een juiste indruk te kunnen krijgen van uw kind.

Meldt u hier aan!

Met u samen zullen wij tijdens het aanmeldingstraject kijken of er voor uw hulpvraag een indicatie afgegeven kan worden door een bevoegd zorgverlener of organisatie. Door de gemeente wordt er als volgt een beschikking afgegeven. Wanneer u met ons verder gaat, maken wij een afspraak om dieper op uw hulpvraag in te gaan en stellen we samen doelen op.

Het onderzoekstraject

Bij u thuis of anders in onze speel- en onderzoeksruimte kijken we samen naar het gedrag van uw kind en kijken we samen waar u zich zorgen over maakt. Hoe speelt het kind, welke spelmateriaal vindt hij of zij interessant en hoe gedraagt en beweegt het kind zich in de ruimte. Dit zijn belangrijke aanknopingspunten voor de keuzes die we bij het traject maken. Bij de intake worden er vaak videobeelden gemaakt, die we samen zullen bekijken en analyseren.

Het coachingstraject

voetstappenWanneer alles duidelijk is en gegevens verzameld zijn kan het coachingstraject starten. Per consult zal er een video gemaakt worden, terwijl uw kind speelt. Tijdens het spelen krijgt u praktische tips hoe u goed kunt aansluiten bij uw kind, maar ook krijgt u praktische tips hoe u uw kind verder kunt helpen in de sociaal emotionele ontwikkeling. Na elke video ontvangt u de video per mail, met daarbij een videoverslag.

Het nazorgtraject

Is de behandeling succesvol? Dan kan deze worden afgesloten. Het is goed om alles wat u geleerd heeft thuis te laten stabiliseren. Na een half jaar bieden wij nog een nazorgtraject aan. Dit houdt in dat we, als u daar behoefte aan hebt, nogmaals een afspraak met u en uw kind maken. Soms zit uw dan in een nieuwe fase en is een (kortdurende) coaching traject wenselijk. Soms is dat niet nodig. In dat geval wordt de hulpverlening afgesloten.