De FloorPlay Specialist

Rob Smittenaar uw FloorPlay coach

Learning first occurs as a part of emotional interactions; it involves the split-second initiatives that children take as they try to engage other people, interact with them communicate and reason with them.

                                                                                                        Stanley Greenspan

Mijn naam is Rob Smittenaar. Het is een voorrecht om FloorPlay aan ouders en kind te mogen aanbieden. Als FloorPlay Specialist help ik ouders die aan hun jonge kind merken dat hij of zij moeilijk contact maakt, zich moeizaam ontwikkelt of onhandelbaar lijkt te worden. Deze ouders hebben hulp en ondersteuning nodig en de FloorPlay methode biedt die hulp!

Mijn opleiding tot FloorPlay Specialist heb ik gevolgd bij de RINO Amsterdam.

Daarnaast heb ik een opleiding gedaan tot PLAY Project Consultant bij Rick Solomon, Michigan, USA. Daarmee werk ik volgens het wetenschappelijk bewezen programma dat door hem is ontwikkeld en bedoeld is om ouders de vaardigheden te leren die nodig zijn om hun kind sociaal-emotioneel te laten groeien. In Nederland ben ik een van de weinigen die deze opleiding heeft gevolgd.

Mijn registratie als FloorPlay Specialist kunt u hier vinden.
Ik ben als Jeugdzorgwerker geregistreerd bij het SKJ: 100012980

In een natuurlijke thuissituatie wordt het kind als spelen gestimuleerd tot nieuwe stappen. Het is bijzonder om te zien hoe gedrag kan veranderen als er aan de juiste ontwikkelingsstappen (mijlpalen) wordt gewerkt!


Evelien van der Meer (GZ-psychologe)

“Als iemand geen gelijke tred houdt met zijn metgezellen, is de reden misschien dat hij een andere drummer hoort. Laat hem in de pas lopen met de muziek die hij hoort, met welk ritme ook of hoe ver weg ook.”

– Henry David Thoreau / 1854

Sinds een jaar of dertig werk ik in de hulpverlening. Eerst als orthopedagoge en later als GZ-psychologe. Ik heb gewerkt op een KDC voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, binnen het speciaal onderwijs en de GGZ. Sinds september 2018 werk ik  nog gedeeltelijk in de GGZ en daarnaast als ZZP-er; o.a. dus voor FloorPlay Coaching.

Mijn hart ligt bij jonge kinderen die in hun communicatie te weinig gericht zijn op anderen en niet of nauwelijks initiatief tonen. Graag wil ik wat voor hen en hun ouders betekenen. Daarom heb ik diverse cursussen en trainingen gevolgd zoals Pivotal Response Treatment en FloorPlay.

Eind 2014 heb ik de cursus Pivotal Response Treatment afgerond (level I en II en III). Een jaar later kwam ik in aanraking met FloorPlay. Ik was direct enthousiast. FloorPlay is erop gericht om de sociaal-emotionele, communicatieve en intellectuele ontwikkeling te stimuleren door een ouder samen met zijn/haar kind te laten spelen. Dat spreekt mij enorm aan. Ik heb na de introductiecursus nog meerdere cursussen gevolgd op het gebied van FloorPlay. De opleiding tot FloorPlay Coach heb ik inmiddels afgerond.

Evelien van der Meer